Studievalg og videregående studie

Jobsikkerhed indenfor revisor/økonom-faget.

01. april 2011 af VH^ (Slettet)

 Hej alle. Jeg læser i øjeblikket jura, men jeg kunne godt tænke mig at forhøre mig om mulighederne for at finde job som henholdsvis økonom og revisor i fremtiden med finanskrisen i baghovedet, hvis man tager en af disse uddannelser. Specielt revisorjobbet.

Jeg er klar over at dette er svært at spå om, men har bl.a. læst denne artikel: http://www.djoef.dk/Presse-og-politik/Politik-og-m-ae-rkesager/Undersoegelser/Arbejdsmarkedet/2030Stormangelpaaoekonomerogforskere.aspx

Til sidst vil jeg gerne spørge ind til forskellen på at uddanne sig til økonom på CBS eller på KU? Er det Cand.merc og Cand.oecon/cand.polit? Og hvilken uddannelse er bedst at have i forhold til jobmuligheder?

På forhånd mange tak ! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2011 af emul0c

Det er jo altid svært at sige noget om jobsikkerhed i fremtiden - specielt 5 år frem (da det vil være der du er færdig først). Men man kunne forvente at markedet er vendt på en tallerken inden de næste 5 års tid.
Men når det er sagt, så er jobsikkerheden blandt økonomer og revisorer som regel på et okay højt niveau, da der altid vil være brug for disse erhverv.
Revisorer bliver, principielt set, slet ikke ramt af finanskrisen, da revision er lovpligtigt, så virksomhederne skal stadig bruge revisorer, uanset hvordan markedssituationen ser ud. Dette passer dog ikke helt, da de kan miste kunder når virksomheder går konkurs, virksomheder fravælger dem pga. priser eller revisionshuset har andre "funktioner", som måske ikke klarer sig nær så godt i krisetider. Men helt basalt set, alt andet lige, så bør revisorer ikke blive ramt af en krise.

Men hvordan jobsikkerheden er, kommer meget an på hvilken linje man vælger på sin overbygning; f.eks. er jobsikkerheden inden for HR ret dårlig, hvor den inden for finansiering/investering er ret god.

Hvad angår CBS eller KU, så er det i bund og grund en smags sag - stillingsannoncer vil typisk søge cand.polit, .merc, .oecon på en gang. Men igen kommer det an på hvad du vil af overbygning. Hvis du f.eks. vil være revisor, så er CBS vejen frem.


Svar #2
02. april 2011 af VH^ (Slettet)

 Tusinde tak for et rigtigt godt og brugbart svar emul0c! :)


Skriv et svar til: Jobsikkerhed indenfor revisor/økonom-faget.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.