Matematik
Isolere
16. maj 2005 af
sporty-piiie (Slettet)
hejsa.
jeg sidder med en matematik aflevering, og sagen er den at jeg virkelig har det pisse dårligt og aflevering skal være klar til i morgen:S jeg har to opgaver som jeg har meget bøvl med. håber der er nogle der kan hjælpe:
Isoler y i formlen: 1/z=1/x+1/y
Isoler M i formlen: R=(k*I)/3*M^2
håber virkelig der er en der kan hjælpe mig.. takker..
jeg sidder med en matematik aflevering, og sagen er den at jeg virkelig har det pisse dårligt og aflevering skal være klar til i morgen:S jeg har to opgaver som jeg har meget bøvl med. håber der er nogle der kan hjælpe:
Isoler y i formlen: 1/z=1/x+1/y
Isoler M i formlen: R=(k*I)/3*M^2
håber virkelig der er en der kan hjælpe mig.. takker..
Svar #1
16. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)
1/z=1/x+1/y
<=>
1/z-1/x=1/y
<=>
x/(x*z)-z/(x*z)=1/y
<=>
(x-z)/(x*z)=1/y
<=>
(x*z)/(x-z)=y
-----
R=(k*I)/3*M^2
<=>
R*M^2=(k*I)/3
<=>
M^2=(k*I)/3*R
<=>
M=kvrod((k*I)/3*R)
<=>
1/z-1/x=1/y
<=>
x/(x*z)-z/(x*z)=1/y
<=>
(x-z)/(x*z)=1/y
<=>
(x*z)/(x-z)=y
-----
R=(k*I)/3*M^2
<=>
R*M^2=(k*I)/3
<=>
M^2=(k*I)/3*R
<=>
M=kvrod((k*I)/3*R)
Skriv et svar til: Isolere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
