Fysik
Krafts Effekt
16. maj 2005 af
Bredkjær (Slettet)
Ved en biltest starter en bil fra hvile og kører ud ad en vandret, lige vejstrækning.
Med et såkaldt accelerometer måler man bilens acceleration.
Grafen viser bilens acceleration a som funktion af tiden t siden starten. Accelerationen
ændrer sig, når bilens fører skifter gear.
a) Hvor langt kører bilen i 1. gear?
Anvender s(t)=0,5at^2=0,5*2,8*3^2=12,6m
b) Tegn en graf, der viser bilens hastighed v som funktion af tiden t – bilaget
kan benyttes.
Anvender v(t)=vo+at til punkter.
c) Hvor lang tid er bilen om at accelerere fra 0 til 90 km/h?
Får ved aflæsning, at det tager ca. 17 sekunder
Massen af bil med fører er 1250 kg.
d) Beregn den resulterende krafts effekt til tidspunktet t = 2,0 s.
Bestem størsteværdien for den resulterende krafts effekt.
Her kommer tvivlen. Effekten er givet ved: P=F*v. Men skal man da bruge arbejdesætningen til, at isolere F, og således kunne indsætte i udtrykket, eller hvorledes?
På forhånd tak.
Mvh Mathias
Med et såkaldt accelerometer måler man bilens acceleration.
Grafen viser bilens acceleration a som funktion af tiden t siden starten. Accelerationen
ændrer sig, når bilens fører skifter gear.
a) Hvor langt kører bilen i 1. gear?
Anvender s(t)=0,5at^2=0,5*2,8*3^2=12,6m
b) Tegn en graf, der viser bilens hastighed v som funktion af tiden t – bilaget
kan benyttes.
Anvender v(t)=vo+at til punkter.
c) Hvor lang tid er bilen om at accelerere fra 0 til 90 km/h?
Får ved aflæsning, at det tager ca. 17 sekunder
Massen af bil med fører er 1250 kg.
d) Beregn den resulterende krafts effekt til tidspunktet t = 2,0 s.
Bestem størsteværdien for den resulterende krafts effekt.
Her kommer tvivlen. Effekten er givet ved: P=F*v. Men skal man da bruge arbejdesætningen til, at isolere F, og således kunne indsætte i udtrykket, eller hvorledes?
På forhånd tak.
Mvh Mathias
Skriv et svar til: Krafts Effekt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
