Matematik

Hvordan ser de 6 forskellige grafiske billeder ud for et andengradspolynomium, hvor diskriminanten d og koefficienten a varierer?

02. april 2011 af mononoke (Slettet)

 Jeg skriver emneopgave om andengradspolynomier og et spørgsmål lyder:

Hvordan ser de 6 forskellige grafiske billeder ud for et andengradspolynomium, hvor diskriminanten d og koefficienten a varierer?

Så er jeg meget i tvivl om jeg selv skal vælge 6 funktioner at tegne grafer over, eller om der er én egentlig løsning på dette spørgsmål.

Min matematikbog indeholder desværre ikke meget om dette, så jeg har brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2011 af NejTilSvampe

Der står i din matematikbog at hvis a > 0 vil grafens rødder stikke opad (en glad smiley) og omvendt for a < 0.

Hvis d > 0 har grafen to skæringer med x-aksen, hvis d = 0 har den én og hvis d < 0 har den ingen skæringer.

Tegn så de 6 forskellige tilfælde.

a > 0 og d > 0

a > 0 og d = 0

osv.


Svar #2
02. april 2011 af mononoke (Slettet)

Ahhhh okay, så giver det jo alligevel mening. Det er lige hvordan man tolker ordet 'varierer' for jeg tænkte at så længe de er forskellige i værdi er det nok, men det er det så alligevel ikke.  

Tak


Svar #3
02. april 2011 af mononoke (Slettet)

Faktisk giver det ikke helt mening alligevel, for hvis jeg som eksempel bruger følgende:

f(x) = 0,5x2 + 2x +1       g(x) = x2 + 2x +1       h(x) = 2x2 +2x +1

p(x) = -0,5x2 + 2x + 1    q(x) = -x2 + 2x +1      r(x) = -2x +2x +1
 

I de tre øverste er a positiv og i de tre nederste er a negativ. Men men hensyn til diskriminanten så kan jeg jo ikke få to af dem til at give 0

Jeg får diskriminanterne: 2, 0, -4, 6, 8 og 12

De varierer, men ikke som at to skulle være positive, to = 0 og to skulle være negative


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2011 af NejTilSvampe

så vælg nogle andre funktioner ?? forstår slet ikke dit problem. Dets uden skal du ikke angive funktionsforskrifterne, du skal bare tegne hvordan de ser ud i løs hånd.


Svar #5
02. april 2011 af mononoke (Slettet)

 Hmmm jeg vil bare gerne være sikker på at jeg gør det rigtigt...


Svar #6
02. april 2011 af mononoke (Slettet)

 For b og c skal vel være ens i alle 6 funktioner ik?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2011 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. april 2011 af SuneChr

Illustrerer tilfældene i vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. april 2011 af NejTilSvampe

#8 - forklarer ikke så godt hvorfor  a<0 , d>0 har to skæringer. Du skal forstille dig at grenene fortsætter uendeligt og derfor uundgåeligt vil skære x-aksen to steder.


Skriv et svar til: Hvordan ser de 6 forskellige grafiske billeder ud for et andengradspolynomium, hvor diskriminanten d og koefficienten a varierer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.