Matematik

Differentialligninger

03. april 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har lidt besvær med at "læse" følgende udtryk:

1) f(x) = d2y/dx2

2) f(x,dy/dx) = d2y/dx2

3) f(y/x) = dy/dx

Hvordan skal de egentlig forstås - og er det muligt at komme med nogle eksempler, så jeg kan se, hvordan sådan nogle differentialligninger ser ud?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Læses: f(x) er lig med den 2. afledede af y . Det skal nok skrives den anden vej: d2y/dx2 = f(x) , dvs den 2. afledede er en funktion af x alene, f.eks.

d2y/dx2 = 3x2 + sin(x)

2) Her er den 2. afledede af y en funktion af både x og dy/dx, f.eks

d2y/dx2 = 3x2 + 5x·dy/dx

3) Her er dy/dx en funktion af (y/x) , f.eks.

dy/dx = (y/x)2


Svar #2
04. april 2011 af turk89 (Slettet)

#1

Tak for det.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.