Matematik

Forskrift

04. april 2011 af stxstuderende1013 (Slettet)

Grafen går gennem punkter A(1.1) & B(5.8) og C 10.8) for 1 <=x <=10 er f stykkevis lineær, og for x >=10 er f eksponentielt aftagende med halveringskonstant 3.

Bestem en forskrift for f.

Løsningen skal se sådan ud:

f(x) = .... for 1<=x<=5 

f(x) = y=8 for 5<=x<=10

f(x)= ... for x>=10.

Nogle der kan hjælpe her?! 

-På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

På intervallet [1;5] benyttes forskriften for linien gennem punkterne A og B.

Forskriften for eksponentialfunktionen, der skal gælder for x ≥ 10, findes ud fra punktet C(10;8) og oplysningen om halveringskonstanten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2011 af peter lind

For 1≤ x ≤ 5 er det en lineær funktion med f(1) = 1 og f(5) = 8. Du bruger bare den sædvanlige metode til at finde den lineære funktion.

For 5 ≤ x ≤ 10 er det en anden lineær funktion med f(5) = 8 og f(10) = 8

For x ≥ 10 har du en funktion af formen y = b*½(x-10)/3


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.