Matematik

værdi af c

05. april 2011 af Emilia1123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe mig med det her.

en andengradspolynomium f har følgende forskrift:

f(x) = x^2 - 6x + c

bestem, for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop én rod?

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af mathon

   hvad gælder om diskriminanten,
   når andengradsligningen
   har netop én rod?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2011 af peter lind

Brug at diskriminanten skal være 0 for at der skal være netop 1 rod


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af mathon

                               d = 36 - 4c = 0


Svar #4
05. april 2011 af Emilia1123 (Slettet)

er d = 36 - 4c = 0 svaret??


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af peter lind

Nej. Der spørges om c


Svar #6
05. april 2011 af Emilia1123 (Slettet)

undskyld men jeg forstå ikke hvad det er jeg skal gøre? hvad er diskriminanten?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Diskriminanten er d = b2 -4c, der i dette tilfælde er d = (-6)2 -4·1·c = 36 - 4c . Når diskriminaten er lig med 0, har 2.-gradsligningen netop een rod. Løs derfor ligningen d = 0 til bestemmelse af c .


Skriv et svar til: værdi af c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.