Matematik

Gør rede for

05. april 2011 af EmilieBN (Slettet)

 Hej til alle jer gode matematikere (:

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal løse denne opgave.

Den stammer fra Matematik A maj 2010.

Opgave 14: En linje l har ligningen y=-2x+1. Det oplyses, at linjen l er tangent til grafen for funktionen

f(x)=x^2+bx+c

i punktet P(1, f(1))

a) Gør rede for, at f ' (1)=-2 og f(1)=-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af peter lind

Hvis linjen er tangent til f(x) i punktet P(1, f(1)) må linjens hældning være f'(1) og linjens y-koordinat være f(1) for x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2011 af mette48 (Slettet)

Når y=-2x+1 er tangent til kurven i P har kurven samme hældning som linien.

linien har hældningen -2. f'(x) er udtryk for kurvens hældning og er så -2 når x er 1

altså f'(1)=-2

f'(x)=-2*2x+b indsætter ovenstående fås   skrivefejl

-2=-4*1+b ⇒ 2=b

f(x)=x^2+2x+c går gennem y=-2x+1 når x=1 altså gennem (1,-1)

f(1)=12+2*1+c=-1

3+c=0-1 ⇒ c=-4

f(x)=x2+2x-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af mathon

      f '(x) = 2x + b

                       differentialkvtient                    tangenthældningen
      f '(1) =              2·1 + b               =                      -2

      f(1) = -2·1 +1 = -2 + 1 = -1                  da røringspunktet ligger både på grafen for f(x) og på tangenten
                                                                  y = -2x + 1

.

   b = -4

   f(1) = -1 = 12 - 4·1 + c

   c = 2

   f(x) = x2 - 4x + 2


Skriv et svar til: Gør rede for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.