Fysik

Bølgelængde

06. april 2011 af Lonie123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg håber virkelig at der er nogle der kan hjælpe mig med denne her opgave.  

RESONANS

Man holder en stemmegaffel med frekvensen 440 Hz oven over et rør med en vandsøjle, der kan reguleres. Når luftsøjlen i røret oven over vandet er henholdsvis 18,8 cm og 57,4 c, bliver tonen forstærket kraftigt. 

a) hvor stor er den eksperimentelt bestemte bølgelængde af lyden i luft?

b) Beregn en værdi for lydens fart i luft? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af mathon

                 λ/2 = (57,4 - 18,8) cm = 38,6 cm = 0,386 m

              
a)
                 λ = 2·(0,386 m) = 0,772 m

b)
                 v = λ·f = (0,772 m)·(440 s-1) = 339,68 m/s


Svar #2
06. april 2011 af Lonie123 (Slettet)

 Tusinde tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.