Matematik

Integrale

06. april 2011 af 11111111 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle sammen

Er der ikke en som kunne være så venligt og hjælpe mig med denne integrale?

Integrale af( 4x*sec(x)^2*2x

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

f(x)=4x*sec(x)2*2x

sec^2(x)=1/cos^2(x)

f(x)=4x*1/cos^2(x)*2x

F(x)=((8*x*sin(2*x)-8*%i*x*cos(2*x)-8*%i*x)*log(sin(2*x)^2+cos(2*x)^2+2*cos(2*x)+1)+(16*%i*x*sin(2*x)+16*x*cos(2*x)+16*x)*atan2(sin(2*x),cos(2*x)+1)+(-8*%i*sin(2*x)-8*cos(2*x)-8)*li[2](-%e^(2*%i*x))-16*%i*x^2*sin(2*x)-16*x^2*cos(2*x))/(sin(2*x)-%i*cos(2*x)-%i)  :-)

Jeg retter det lige til noget pænere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

Næ, det gør jeg desværre ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ser integralet således ud

∫ 8x2·sec(x)2 dx , eller

∫ ( 4x·sec(x) )2·2x dx

?

Det hedder et integral i ubestemt form.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

8x2/cos2(x) er en fantastisk flot funktion. :-)

Jeg har diskuteret denne funktion med min lærer, da jeg nok må gi' mig til kende og sige at jeg ikke kan følge med :-)

Jeg vil være meget interesseret i at høre hvordan du finder integralet.

Det skal forresten siges, at maple8 integrere funktionen så man får noget polylog(x) over funktionen, og det betyder i bund og grund (i forhold til polylog's definition) at du vil få et areal hvis du integrere  i intervallet ]-1<x<1[, men hvis du integrere ethvert tal større eller mindre end ]-1<x<1[ vil du få: A -> ∞

Se om polylog her: http://en.wikipedia.org/wiki/Polylogarithm det er endvidere det der hedder li2 i det jeg skrev tidligere :-)


Svar #5
10. april 2011 af 11111111 (Slettet)

den hedder ∫ ( 4x·sec(x) )2·2x dx


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

Den funktion du lige har nævnt der har ingen andengrads faktor, som den første havde.. Hvilken er rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Dvs, integralet er

32·∫ x3/cos(x)2 dx    ?


Svar #8
11. april 2011 af 11111111 (Slettet)

Jeg ved ikke hvor du har den integrale fra Andersen11?

32·∫ x3/cos(x)2 dx??


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Af dit udtryk i #5

∫ (4x·sec(x))2 · 2x dx = 32·∫ x3/cos(x)2 dx


Svar #10
11. april 2011 af 11111111 (Slettet)

 Men endnu interessant er det at hjælpe mig med denne Integrale da jeg skal aflevere den imorgen.. 

Bestem følgende ubestemte integrale:

∫(ln(y-1)²/(y-1)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Så skriv venligst opgaven ordentligt. Der mangler en parentes, og man angiver også integrationsvariablen i et integral.


Svar #12
11. april 2011 af 11111111 (Slettet)

 Det var super lækkert du kunne give mig sidste opgaves svar. 

Men jeg vil meget gerne have du skriver hvordan du integrerer fra punkt til punkt.. 

Vil nemlig gerne forstå det med denne opgave hvad der sker..

Vedhæftet fil:Opgave 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis du kan vedhæfte filen i .doc eller .pdf format, er der flere der kan hjælpe.


Svar #14
11. april 2011 af 11111111 (Slettet)

 så er den også på PDF format

Vedhæftet fil:Opgave 3.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #15
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det havde jo været nemmere blot at skrive integralet korrekt

∫ (ln(y-1))2 / (y-1) dy

Benyt en substitution t = ln(y-1) , dt = (1/(y-1)) dy , foretag integrationen, og substituer så tilbage igen.


Svar #16
11. april 2011 af 11111111 (Slettet)

 Fortag integrationen: ∫(t)² -> (1/3)∫t³         

substituer så tilbage: 
 (1/3)*∫ (ln(y-1))³+c 

gør jeg noget forkert? eller mangler jeg noget?

 


Brugbart svar (1)

Svar #17
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

For det første mangler du integrationsvariablen dt . Og når du integrerer, forsvinder integralet jo.

Med substitutionen fås

∫ (ln(y-1))2 / (y-1) dy = ∫ t2 dt = (1/3)·t3 + k = (1/3)·(ln(y-1))3 + k


Svar #18
11. april 2011 af 11111111 (Slettet)

 Tak for det.. 

Kunne du så hjælpe mig med den sidste integrale opgave?

Vedhæftet fil:Opgave 4.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #19
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Man skal løse ligningen    ln(2)·0t (2·22x + 2x) dx = 10

Beregn integralet. Integranden består af to eksponentialfunktioner, som let kan integreres. Benyt, at

ax = ex·ln(a) , og at

∫ ebx dx = (1/b)·ebx

Løs dernæst den fremkomne ligning i t .


Svar #20
11. april 2011 af 11111111 (Slettet)

 jeg forstår ikke helt hvordan e(x) kommer på banen


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.