Matematik

Bestem tallene a og b

06. april 2011 af Gomd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f(x) = b * xa opfylder at f(2) = 12 og f(4) = 96

Bestem tallene a og b.

Er i tvivl hvordan jeg skal gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af peter lind

Sæt tallene ind i din funktion. Det giver 2 ligninger til bestemmelse af a og b. Hvis du dividerer de 2 ligninger med hinanden går b ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de to oplysninger til at opstille to ligninger til bestemmelse af a og b .

f(2) = 12 ⇒ b·2a = 12

f(4) = 96 ⇒ b·4a = 96


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af AMelev

Alternativt kan du lave potensregression.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2011 af mathon

    

                                  y2/y1 = (x2/x1)a

                                  96/12 = (4/2)a

                                  23 = 2a

                                  a = 3

                                  b = y1/x13


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2011 af MonicaAK (Slettet)

 Hej med jer!

jeg vil høre om nogen af jer kan hjælpe mig med følgende:

For en kegle gælder

V =1πr2 h, 3

hvor V er keglens rumfang, r er radius i grundfladen, og h er højden. a) Hvor høj er en kegle med radius 4 cm og rumfanget 150 cm3?


Svar #6
06. april 2011 af Gomd (Slettet)

#2 Men hvordan finder jeg a og b ved hjælp af at opstille ligningerne f(2) = 12 ⇒ b·2a = 12

f(4) = 96 ⇒ b·4a = 96 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=999721 , hvor der er givet hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved at dividere den ene ligning med den anden, fremkommer en ligning i a alene, der kan løses. Dernæst indsættes den fundne værdi af a i en af de to ligninger, hvorved man finder b .


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.