Matematik

beregning af højden i en kegle

06. april 2011 af MonicaAK (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej med jer!

jeg vil høre om nogen af jer kan hjælpe mig med følgende:

For en kegle gælder

=1πrh, 3

hvor er keglens rumfang, er radius i grundfladen, og er højden.

a) Hvor høj er en kegle med radius 4 cm og rumfanget 150 cm3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af Christiantoftjakosben (Slettet)

 du isolere h i ligningen: 150=1*π*4^2*h

eller bruger solve på din lommeregner 

solve(150=1*π*4^2*h,h)

h=75/(8*π)=2,98


Svar #2
06. april 2011 af MonicaAK (Slettet)

 vil du prøve og skrive mellemregningerne for mig, hvis vi bare tager det med selve grundformlen?

V=1/3*π*r^2*h

jeg forstår godt jeg skal isolere h,

men jeg forstår ikke hvordan.

skal jeg trække det fra, skal jeg dividere det, hvad skal jeg gøre?

så hvis du vil lave mellemstykkerne for mig vil jeg blive glad :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal dividere V med alle de faktorer, der er ganget på h, altså

h = V/((π/3)r2) = 3V/(πr2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2014 af lillefugl90 (Slettet)

hvordan isolere man så h i formlen 1/3*pi*4^2*h når V er 150??

blir så forvirret a det her.. skal nemlig bruge mellemregningerne og vil virkelig gerne forstå hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2014 af lillefugl90 (Slettet)

og ikke på lommeregner :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Det er jo vist i #3.

Skriv et svar til: beregning af højden i en kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.