Matematik

trigonometri

06. april 2011 af SofiePandersen (Slettet)

I trekant ABC er D skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for vinkel B og siden
AC. Det oplyses, at ∠A = 70° og AB = BD = 5 .

Jeg skal skitsere trekanten og bestem ∠ADB samt AD.

Hvordan skitsere jeg den? jeg ved ikke hvad skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for vinkel B er? Jeg har ingen idé om hvordan skitsen ser ud. Jeg har prøvet at lave den en masse gange, men kan ikke finde ud af det 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den samme opgave blev diskuteret i går i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=998846 


Svar #2
06. april 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 Ja, men forstår det på ingen måde... 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Her gentager jeg min forklaring fra den anden tråd:

Lav et skitse, hvor de kendte størrelser markeres.

I trekant ABD kendes en vinkel og to sider. Trekanten er ligebenet, så vinkel ADB er lig med vinkel A. Dermed kendes alle tre vinkler i trekant ABD og den tredje side AD kan nu findes ved brug af cosinusrelationen eller sinusrelationen.

Hvad er det, du ikke forstår?


Svar #4
06. april 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 Jeg ved ikke hvordan skitsen skal se ud? Jeg har ingen idé. Jeg tegner en trekant, og prøver at få siderne til at passe, men det gør de bare ikke. 

Jeg aner ikke hvordan det skal se ud og hvor D skal være.. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Trekanten konstrueres ved først at afsætte en vinkel på 70º med toppunkt i A . Ud ad vinkel A's ene ben afsættes liniestykket AB med længden 5 . Herved fremkommer punktet B. En cirkel med centrum i B og radius 5 konstrueres, og dens skæring med vinkel A's andet ben bestemmes, og dette punkt kaldes D . Endelig konstrueres en vinkel med toppunkt i B og med det ene ben på BD og med det andet ben således, at denne vinkel er lig med vinkel ABD . Skæringspunktet mellem denne vinkels andet ben og AD's forlængelse kaldes da C.

Man kan lave en skitse ved at følge denne fremgangsmåde uden at være alt for præcis.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2013 af mbtkaras (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave og har lavet det første.

Jeg har fundet ADB og AD men hvordan finder jeg så BC?

ADB=70 og AD=3,42


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

BD er vinkelhalveringslinien for vinkel B i trekant ABC. Når man har bestemt vinkel ADB, kender man også vinkel ABD pga. vinkelsummen i trekant ABD. Vinkel DBC er lig med vinkel ABD, da BD er en vinkelhalveringslinie. Man kender derfor hele vinkel B i trekant ABC, og dermed ogsσ vinkel C pga vinkelsummen i trekant ABC. I trekant ABC kender man nu alle vinklerne samt siden AB = c. Benyt sinusrelationerne til at bestemme siden BC = a .


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2013 af mathon

#6
 

                         <ADB = 70º      og       AD = 3,42

              hvis du da ellers kan argumentere for beregningerne


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.