Kemi

pH NaOH

23. september 2011 af uiouio (Slettet)

Eddikesyre, CH3COOH, er en svag syre med pKa = 4,74.
1) Opskriv syreligevægten for eddikesyre og beregn pH i en 0,100M opløsnings af eddikesyre.

pH har jeg beregnet til = 2,87

Der tilsættes 1,600g NaOH til 1,00L af overstående eddikesyre-opløsning.

2) Beregn pH i den nye opløsning. Det kan antages, at volumen er uændret.

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af mathon

        der er dannet en puffer
         med
                                              0,06 mol CH3COOH og 0,04 mol CH3COO-

      brug pufferformlen

                                             pH = pKs + log(0,04/0,06) = 4,74 + log(0,04/0,06) = 4,6


Svar #2
23. september 2011 af uiouio (Slettet)

hvordan kommer du frem til 0,06 og 0,04


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. september 2011 af mathon

 

     n(OH-) = n(NaOH) = m/M = (1,6 g) / (40,0 g/mol) = 0,04 mol

 

                                               CH3COOH   +   OH-   --->   CH3COO-   +   H2O
stofmængder før i mol:                    0,10                                        0
stofmængder efter i mol:                0,10-0,04                               0,04


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af Saraah91 (Slettet)

Du skriver n(OH-) = n(NaOH) = m/M = (1,6 g) / (40,0 g/mol) = 0,04 mol

men så skriver du resultatet under CH3COO-, hvorfor? burde du ikke skrive det under OH-, da du skriver n(OH)= ?

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
03. oktober 2012 af mathon

   

i følge

                                               CH3COOH   +   OH-   --->   CH3COO-   +   H2O
              er

                           n(CH3COO-) = n(OH-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2012 af Saraah91 (Slettet)

Aha, okay mange tak :-)
Men hvis du kigger på samme opg, bare nr 1.. Ved du, Hvilke formel har hun brugt for at finde pH?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2012 af mathon

 

                    #1 har brugt

                                         pH = (1/2)•(pKs - log(cs))


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)

Hvordan opskriver man syreligevægten? Er det ikke med HA+H_2O-->A^-+H_2O?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2012 af Saraah91 (Slettet)

mathon: jeg forstår ikke hvordan du har fået M til 40, når jeg får den til omkring 60??


Skriv et svar til: pH NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.