Matematik

Lineær regression - Coopertest

01. oktober 2013 af Birgitpigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En coopertest er en simpel måde at finde en persons kondital på. Testen går ud på at løbe så lang en distance som muligt på 12 minutter. 

Distance i meter: 2300 2500 2700 2900 3100 3300 3500 3700 

Kondital:             40      45      49   54    58      62     67     71. 

Tabellen viser sammenhængen mellem distancen og konditallet for mænd. Denne sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved

k=ax+b

K er konditallet, og x(målt i meter) er den distance manden kan løbe. 

Forskriften får jeg til k=0.022024x-20.321 

Manden træner i nogle måneder, og han tager igen coopertesten denne gang løber han 450 meter længere. 

Hvor meget er hans kondital steget? 

Men vi kender jo ikke hans kondital fra først løb, så skal jeg så bare putte et tal fra tabellen ind, og først udregne dette? 

Og så dernæst putte 450 ind i ligningen, når jeg har fundet det første?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme ændringen i konditallet y ved en ændring i løbedistancen x.
Med en lineær forskrift y = ax + b gælder der jo for ændringerne:

Δy = a·Δx


Svar #2
01. oktober 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Men jeg kender jo ikke den oprindelige løbe distance!? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den skal man jo heller ikke kende. Man skal beregne ændringen i y (eller K) ud fra en ændring i x. Ved en lineær forskrift er ændringen uafhængig af x selv. Du kender hældningskoefficienten a fra regressionen, og Δx = 450 . Beregn nu Δy .


Svar #4
01. oktober 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Så den kommer til at hedde Δk=0.022024*450? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2014 af Mia124 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan i finder 0.022024 og 450?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

0,022024 er hældningskoefficienten i den lineære relation.

Man skal dernæst beregne den ændring i k som en ændring i x vil medføre. Se #4.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2014 af SuneChr


Skriv et svar til: Lineær regression - Coopertest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.