Matematik

Ligning for plan

16. maj 2006 af tjavsmadsen (Slettet)
Hej.

Hvordan er den nu lige man finder en ligning for et plan når man er givet 4 punkter som udspænder planet.?

D(0,10,7)
E(0,0,9)
F(10,0,6)
G(10,10,4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)

1) Lav 2 vektorer ud fra punkterne.
2) Kryds de 2 vektorer.

Så har du hvad du skal bruge.

Svar #2
16. maj 2006 af tjavsmadsen (Slettet)

Er ikke helt med. Har lavet 2 vektorer ud fra de 4 punkter, men hvad mener du med kryds dem.?

Kan du ikke evt. også regne opgaven ud bare lige for at tjekke om jeg har regnet korrekt.

Svar #3
16. maj 2006 af tjavsmadsen (Slettet)

I følge ligningen for planen skal jeg bruge et punkt på planen og planens normalvektor. Hvordan er det nu.?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2006 af Mitton (Slettet)

Krydsproduktet = Normalvektoren
Et punkt på planen...tja..dem har du 4 af :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2006 af Stina05 (Slettet)

Slå op i din formelsamling for se hvorledes krydsproduktet mellem to vektorer bestemmes.
Krydsproduktet også kaldet vektorproduktet er da normalvektor til den søgte plan..
Planens ligning er givet ved
a(x-xO)+b(y-yO)+c(z-zO)=0 , hvor (a,b,c) er normalvektoren og (xo,yo,zo) er dit punkt.

se om du kan bruge dette til noget.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2006 af AbCdE.. (Slettet)

Skal man så gøre det samme i denne opgave? i rummet er givet to pkt
A(3, -2, 0)
B(2 ,1, 2)
bestem parameterfremstillingen for den linie l der går gnm pkt A og B og bestem en paarmeterfremstilling for liniestykket AB
??

Svar #7
16. maj 2006 af tjavsmadsen (Slettet)

Jeg takker..

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

Jeg sidder lige med en opgave, hvor jeg kan bruge det her (plus eksamen nærmer sig), så jeg har lige et spørgsmål.

Er det ligemeget hvilke punkter de to vektorer (som nævnt i #1) dannes ud fra?

Der er jo mange muligheder : K(4,2) :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2011 af mathon

#6

            AB's retningsvektor
                                                   →     →    →
                                                    r  = OB - OA = [2-3:1-(-2);2-0] = [-1;3;2]

            AB's punkter opfylder
                                                             →      →       →
                                                    AB:   OP = OA + t·AB

                                                    AB:  (x,y,z) = (3,-2,0) + t·(-1,3,2)


Skriv et svar til: Ligning for plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.