Matematik

f(x) eller y

24. oktober 2008 af LMathiasen (Slettet)

Hvad er forskellen på f(x) og y

Altså er det det sammen hvis der står

f(x) = 3x - 2     som når der står

y = 3x - 2      er det ens funktioner og når jeg tegner den linære funktion ind som graf er de så ens?

Mit hovede er ikke skabt til matemtik så please forklar det så jeg også kan forstå det. Det ville vlle en kanon hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2008 af mathon

y er en funktion af x
forkortet til

y = f(unktion)(x) eller

y = f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2008 af mathon

i dit konkrete tilfælde

y = f(x) = 3x - 2


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. oktober 2008 af mathon

det, du tegner ind,
er
{P(x,y)|y=f(x)}


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. oktober 2008 af mathon

..."hoveder" er fra fødselen ikke skabt til noget bestemt. Det er et spørgsmål om, hvad man har vilje til at træne sin hjerne til...


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#1 det er ikke helt korrekt!
Skivemåden
1. y=3x-2 betegner en relation mellem x og y, hvor du kan beskrive y vha. x eller x vha. y mens
2. f(x)=3x-2 betegner en funktion af x.
Notationen for en funktion skrevet som y=3x-2 kommer fra folkeskolen, hvor man primært tænker i grafer, som de videregående institutioner så forsøger at lære dig af med ... hvorfor man gerne ser y=f(x) ^_^;
 


Skriv et svar til: f(x) eller y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.