Matematik

diabetikere

15. august 2009 af AAAB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, en de driller

I 1996 var der ifølge Sundhedsstyrelsen 113 570 diabetikere i Danmark. Efter 1996 er
antallet af diabetikere i Danmark steget med 7,1% pr. år.


a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af diabetikere i Danmark efter
1996.

Kunne det være (1+7,1/100)*113570

På forhånd tak


Svar #1
15. august 2009 af AAAB (Slettet)

eller Procnt * antal år + antal diabetikere i 1996.

altså 7,1x+113570

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2009 af Isomorphician

#1 Nej.

Hint: Kig på eksponentiel vækst


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Når en stigning angives i procent, er det som regel eksponentiel vækst: f(x) = K*ax.

Her bliver det så f(x) = 113570* (1+0.071)x


Svar #4
15. august 2009 af AAAB (Slettet)

mange tak, var ved at kigge på eksponentiel. Derefter skal jeg finde fordoblingstiden, er det sådan her:

T2=ln(2)/ln(1+0,071) = 10,1052

Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2009 af Isomorphician

#4 Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2015 af snylt (Slettet)

Nogen, som kan forklare, hvorfor #3 har angivet modellen således? Altså, hvad betyder det?

f(x) = 113570* (1+0.071)x


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2015 af Stats

#6

f(x) = b·(1 + r)x

x er entallet af terminer (mange tilfælde år)
r er den relative vækstrate... Dvs, hvad den vokser med i procent pr. termin (eller år)
b er værdien til tiden 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2015 af snylt (Slettet)

Tak, der står 1, hvorfor?


Skriv et svar til: diabetikere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.