Matematik

find x i en potensfunktion

27. august 2009 af forgotten (Slettet)

hej ;)

jeg ville lige høre hvordan man finder x i en potensfunktion, altså y=b*x^a?

jeg håber der er nogen der kan hjælpe, for jeg mener det burde være ret simpelt :)

tak på forhånd^^


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. august 2009 af mathon

xa = (y*b)

x = (y*b)1/a


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2009 af peter lind

Jeg går ud fra. at du kender alle de andre størrelser. Tag logaritmen på begge sider. Så får du ln(y) = ln(b) + a*ln(x), hvoraf du så kan finde ln(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2009 af NejTilSvampe

 #1 du mener vel x= (y/b)^1/a ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Svaret i #3 er det rigtige, og kan alternativt udtrykkes .

Svaret i #2 er ikke forkert, men giver ikke mening at begynde på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2009 af mathon

#3:
ja naturligvis


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2011 af Camillamv (Slettet)

Hej,

Jeg sidder med samme problem og har prøvet at regne mig frem til x ved hjælp af de formler I har skrevet, desværre kan jeg bare ikke få det til at passe! Nogen der kan hjælp med denne;

2000 = 0,193 * x2,4343


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2011 af NejTilSvampe

 #6 - x = ( 2000/0,193 )^1/(2,4343) = 44,6


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2011 af Camillamv (Slettet)

Perfekt!!! Tusind tak;)


Skriv et svar til: find x i en potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.