Biologi

hjælp

05. oktober 2009 af pia00 (Slettet)

Hvorfor lægger biologerne større vægt på den biologiske vurdering af vandløbets forurening end på den kemiske vurdering af vandløbets forurening?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af roterendefisikasketten (Slettet)

Fordi de er biologer og ikke kemikere...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Som biolog er man oplært og uddannet til at have kendskab til mange LEVENDE systemer, eftersom at biologi er læren om ALT levende. Det er derfor naturligt for biologer, at kigge på biologiske systemer, når de skal vurdere et miljøes forureningstilstand. Forurening er i sidste ende et ord, som er menneskeskabt. Det beskriver et system, som er i ubalance på en eller anden måde, og for en biolog er denne ubalance fokuseret på dyrene i miljøet og ikke kun de kemiske komponenter. Men selvfølgelig skal man som biolog også være i stand til at inddrage en kemisk eller biokemisk vurdering for at kunne give en ordentlig vurdering, da kemien i aller højeste grad påvirker biologien.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af Alund (Slettet)

1. Fordi kemiske undersøgelser er meget dyrere end biologiske

2. Fordi en vurdering af et vandløbs biologiske kvalitet, fx gennem DVFI baseret på vandløbets makroinvertebrater, også siger noget om vandløbets vandkemiske kvalitet. Således vil rentvandsarter (slørvinger,døgnfluer og vårfluer) ikke være tilstede i et vandløb med lavt iltindhold og dermed mange reducerede forbindelser eller organisk stof og deformationer grundet forskellige stoffer vil kunne ses.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.