Matematik

tænke spørgsmål

13. april 2010 af jabas (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en vestjysk æbleplantage er der 2 æblesorter. Ingrid Marie gavet år 7,7 kg æbler pr. træ. Og sorten ”Belle de Boskoop” gav 5,1 kg pr. træ. I alt blev der produceret 611 tons æbler af 112.000 træer. Hvor mange æbletræer er der af hver af de 2 sorter?
 

Jeg har altså altid haft svært ved sådan nogle opgaver, forstår slet ikke, hvordn man ville kunne løse dem....
hvis der er nogle der ligee kunne forklare og vise mig det ordret.. please, det vil være enn stoor hjælp

 mange Takk på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad antallet af "Ingrid Marie" træer være m, og antallet af "Belle de Boskoop" træer være b. Så har vi fra opgaven

m + b = 112000      (det totale antal træer)

7,7m + 5,1b = 611000    (produktionen af æbler i kg).

Isoler b i den første ligning

b = 112000 - m

og indsæt det i den 2. ligning

7,7m + 5,1(112000 - m) = 611000   , hvoraf

7,7m - 5,1 m = 611000 - 5,1•112000 , eller

2,6m = 39800

m = 15307,69

b = 112000 - m = 96692,31

Det afrundes til 15308 træer af sorten "Ingrid marie, og 96692 træer af sorten "Belle de Boskoop".


Skriv et svar til: tænke spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.