Matematik

Højde af trekant udfra vinklen og grundlinjen

26. marts 2014 af MetteOst (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har en ligebenet trekant som har en grundlinje på 8 m. De to vinkler ved grundlinjen er på 25 grader.

Hvordan finder jeg højden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

tan(v) = h / (g/2)


Svar #2
26. marts 2014 af MetteOst (Slettet)

#1

Benyt, at

tan(v) = h / (g/2)

Øh, kan du forklare det på sådan relativt babysprog? haha, matematik er (tydeligvis) ikke min stærke side..


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2014 af emilowich (Slettet)

#2.

Forestil dig din trekant bliver splittet op i 2. Dvs højden deler top-vinklen og grundlinjen i 2. Så kan du bruge tangens til vinklen 25 grader * 4 meter (da det er halvdelen af 8). 

tan(25)*4


Svar #4
26. marts 2014 af MetteOst (Slettet)

#3

#2.

Forestil dig din trekant blive splittet op i 2. Dvs højden deler top-vinklen og grundlinjen i 2. Så kan du bruge tangens til vinklen 25 grader * 4 meter (da det er halvdelen af 8) :)

Det gav lidt mere mening, men er stadigvæk ikke helt med på hvad jeg skal taste ind på min lommeregner.. Har aldrig haft om tan, cos og sin :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opgaven giver ikke mening, hvis du virkeligt ikke har haft om de trigonometriske funktioner. Din profil siger STX 2.g,


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2014 af emilowich (Slettet)

Inden for trigonometri gælder det at:

Sinus til vinklen(v) = modstående katete / hypotenusen

Cosinus (v) = hosliggende katete / hypotenusen

Tangens (v) = modstående katete / hosliggende katete

Da det er den modstående vi gerne vil finde skal vi bruge tangens.

Derefter kan vi gange over på den anden side af lighedstegnet så der kommer til at stå:
Tangens (v) *hosliggende katete = modstående katete

Så kan vi sætte ind i formlen: tan(25 grader)*4 meter = modstående katete


Skriv et svar til: Højde af trekant udfra vinklen og grundlinjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.