Biologi

populatiosgenetik

26. marts 2014 af klklklklklkl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et spørgsmål der lyder sådan om populationsgenetik..

Uner antagelse af at 1:5000000 er homozygote for den autosomale dominante arvelige sygdom Charcout Marie Tooth type 1 A, hvor mange procent lider så af denne sygdom ?


Her ved jeg at vi har med en Hardy-Weinberg opgave om populationsgenetik...
- Det jeg er i tvivl om her er at der i opgaven er tale om en homozygote for den autosomale arvelige sygdom.. Normalt plejer de at stille spørgsmålet såldes at de spørger om en hetrozygot.. derfor er jeg meget meget i tvivl hvordan denne opgave skal løses..



Mit umiddelbart bud..
- At de er homozygote for den autosomale dominante sygdom, så må det hedde (aa), også kaldt for q2.

Dvs.
(aa) q2 =  √1/5.000.000 = 0,0004472.. herefter ganger jeg resultatet med 2, da vi jo ønsker at få q2

Altså: 0,0004472*2 = 0,0008944

jeg kan ikke komme videre herfr :(


Svar #1
27. marts 2014 af klklklklklkl (Slettet)

??


Skriv et svar til: populatiosgenetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.