Matematik

Andengradsligning - hjælp

27. marts 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der ved om jeg er på rette vej med disse udregninget til vedhæftede opgave?

10000*t-5*t2 = 99500 (omregnet til meter)

og det vil så sige

10000t-5t2-99500=0

d= -1980000


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er korrekt, men diskriminanten er ikke korrekt regnet ud.

d = b2 - 4ac = 100002 - 4·(-5)·(-99500) = 99002


Svar #2
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

så andet trin skal fyres af efter enten 10 sekunders forløb eller 1990 sekunders forløb


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Du skal så afgøre, hvilken af de to løsninger, der skal anvendes her. Andet trin skal jo nok affyres, mens raketten stadig er på vej op.


Svar #4
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

det er vel så efter 10 sekunders forløb?

men hvordan argumenterer jeg for det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Den anden løsning svarer jo til at raketten falder ned igen.


Svar #6
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvordan skal jeg argumenterer for denne løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den anden løsning svarer til at raketten har været oppe i 5000 km højde og er på vej ned igen. Det er jo ikke en realistisk løsning i den aktuelle situation.


Svar #8
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Andengradsligning - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.