Fysik

CD gitter

29. marts 2014 af BombeGirl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har følgende resultater for et forsøg i fysik.

Rilleafstand på CD

Laser 2 grøn 533,7nm

Cd til væggen 108cm

1-1 orden 79cm

0-1 orden: 79 : 2 = 39,5cm

Hvordan beregner jeg vinkelen for den trekant?

Skal finde gitter konstanten med følgende formel:

d=\frac{n\cdot \lambda }{\sin(\theta n) }

men kender ikke

sin(\theta n)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2014 af mathon

                   sin(\theta _n)=\frac{x_n}{\sqrt{L^2+x_n^2}}           som fås af trigonometri i en retvinklet trelant.

xn er afstanden fra pletten af 0.orden til pletten af n.orden.

                   d=\frac{n\cdot \lambda\cdot \sqrt{L^2+x_n^2} }{x_n}

                    d=\frac{n\cdot \lambda\cdot \sqrt{L^2+x_n^2} }{x_n}=n\cdot \lambda\cdot \sqrt{\left (\frac{L}{x_n} \right )^2+1}


Svar #2
29. marts 2014 af BombeGirl (Slettet)

#1

                   sin(\theta _n)=\frac{x_n}{\sqrt{L^2+x_n^2}}           som fås af trigonometri i en retvinklet trelant.

xn er afstanden fra pletten af 0.orden til pletten af n.orden.

Kan du forklarer hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2014 af mathon

Sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med
forholdet mellem den modstående katete og hypotenusen.
 


Svar #4
29. marts 2014 af BombeGirl (Slettet)

#3

Sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med
forholdet mellem den modstående katete og hypotenusen.
 

Nu har jeg regnet det ud og har fået det til 0,026900202, hvordan omskriver jeg det så det står rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2014 af mathon

d=n\cdot \lambda\cdot \sqrt{\left (\frac{L}{x_n} \right )^2+1}=1\cdot \left (533,7\; nm \right )\cdot \sqrt{\left (\frac{1,08\; m}{0,395\; m} \right )^2+1}=1553,77\; nm=

                                                                                                                   0,00155377\; mm

                                                                                                                                                                  


Skriv et svar til: CD gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.