Matematik

Statistik

30. marts 2014 af logawbjpgv< (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! der er et spørgsmål her jeg ikke forstår, det lyder: 

Antal personer i husstanden (x): 1

Antal husstande (hyppighed h (x)): 835,726

Procent Frekvens f(x)) = 34,3 %

mit spørgsmål er så, hvordan kan kan frekvensen bliver 34,3 procent. Man skal jo dividere hyppigheden med antal observationer, altså 835,726 : 5 = 167,1452, hvordan får de det til 34,3 procent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af SuneChr

Frekvens i % = 100%·hyppighed / (det samlede antal observationer)
835,726 husstande med én person svarer vel til 34,3% af samtlige husstande
og
835,726·100 / 34,3  er vel det samlede antal husstande med mindst én person ?


Svar #2
30. marts 2014 af logawbjpgv< (Slettet)

Jeg forstår bare stadig ikke, hvor de 34,3 % kommer fra? 

kan du prøve og hjælpe mig med den næste så? Der står:

Antal personer i husstanden (x): 2

Antal husstande (hyppighed h(x)): 772697

Frekvens ? 

ps. Der er 5 observationer i alt


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af mette48 (Slettet)

Jeg synes der mangler et eller andet.

h(x), er det summen af hyppighederne eller hybbigheden for x=2?

Skriv hele den oprindelige opgavetekst, så bliver det nemmere at hjlpe dig.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.