Matematik

Reducer brøk

31. marts 2014 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis jeg skal reducere denne brøker mest muligt, er det så ikke bare sådan?

(2^2/-4)= 4/-16= 2/-8

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forkort en gang mere med 2 og sæt fortegnet foran hele brøken.

Men 22/(-4) = 4/(-4) = -1


Svar #2
31. marts 2014 af sørenhansen11 (Slettet)

Tak.

Er -3/-7* -3/-7 ikke 9/49?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo.


Svar #4
31. marts 2014 af sørenhansen11 (Slettet)

Hvordan løser jeg dette lidt større regnestykke?

3/4+1/6*7/5-75/9/75/4


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

        \frac{3}{4}+\frac{1}{6}\cdot \frac{7}{5}-\frac{\frac{75}{9}}{\frac{75}{4}}             ?

Gang de to brøker sammen, og benyt, at man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk. Derfor er, for eksempel,

        \frac{\frac{75}{9}}{\frac{75}{4}}=\frac{75}{9}\cdot \frac{4}{75}=\frac{4}{9}


Svar #6
31. marts 2014 af sørenhansen11 (Slettet)

Nej har vedhæftet det i en fil

Vedhæftet fil:aq.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det var jo også det, jeg skrev i #5. Benyt så de vink, jeg gav.

      \frac{75}{9}:\frac{75}{4}=\frac{\frac{75}{9}}{\frac{75}{4}}=\frac{75}{9}\cdot \frac{4}{75}=\frac{4}{9}


Svar #8
31. marts 2014 af sørenhansen11 (Slettet)

Er det et eksempel du har skrevet i #7?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er en angivelse af, hvordan det sidste led i dit stykke kan reduceres.


Skriv et svar til: Reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.