International økonomi

Eksport profit funktion

03. april 2014 af Parq - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,
jeg har en opgave, hvor jeg skal opstille en eksport profit funktion for to virksomheder.
De to virksomheder er perfekte subsituter, altså Pa=Pb begge virksomheder har samme pris. "fixed costs" ignoreres i denne opgave, og ingen transport omkostninger, ud over det modtager begge virksomheder fra hver deres land eksport tilskud. Hvordan opstiller man sådan en profit funktion i dette tilfælde?

Mit bud:
πa = Qa*Sa*P- ca
S= eksport tilskud (subsidy) pr. vare eksporteret og c er marginal cost. 
Er det rigtigt?

 


Svar #1
03. april 2014 af Parq

Det skal siges at varen der eksporteres er fly. Dvs. ingen transport omkostninger, da selve transporten er varen. Ville bare skrive det som vare for overskuelighedens skyld


Skriv et svar til: Eksport profit funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.