Matematik

Matematik- ligninger

03. april 2014 af Ap4 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle!

Jeg har ét spørgsmål til en ligning, ligningen lyder sådan her:

x3+5=130.

Jeg vil gerne have "x" til at skulle stå alene, så det jeg kan gøre er, at jeg måske kan trække fra på begge sider.

x3+5-5=130-5

x3=125 , eller hvordan regner jeg den ud??

Så er der vist også en anden ligning:

_1__ = 10, har lige glemt, hvordan man regner den ud! Håber i kan hjælpe!

   x

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du mener

        x3 = 125

skal du finde et tal x, så at x·x·x = 125 . Se på, hvilke tal, der går op i 125.

I ligningen   1/x = 10    kan man isolere x ved at gange med x på hver side og dividere med 10 på hver side.


Svar #2
03. april 2014 af Ap4 (Slettet)

Det jeg mener er, at ligningen hedder: x3+5= 130, men jeg vil gerne isolere "x", så jeg kan måske trække fra med 5, så der står x3+5-5=130-5

x3=125, men jeg mangler stadig at få 125 fjernet, så kan jeg måske dividere, eller hvordan skal jeg isolere x3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af mathon

               \frac{1}{x}=\frac{10}{1}              

omvendt brøkforhold

                \frac{x}{1}=\frac{1}{10}

                x=\frac{1}{10}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så genlæs svaret i #1. Du mener sikkert x3 + 5 = 130 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2014 af 123434 (Slettet)

0#

 x3 + 5 = 130 

x3+5-5=130-5

x3=125

3√x3=3√125

x=5


Skriv et svar til: Matematik- ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.