Matematik

bestem tallene

05. april 2014 af f13nicolai (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej har en opgave jeg sidder og bøvler lidt med :-D

jeg skal bestemme tallene a og b i modellen f(x) = b * a^x 

har fået en tabel der ser sådan her ud:

x     5            7             9             11

y   3,0          4,7          7,9           17,4


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af mathon

…udfør eksponentiel regression på dine data.


Svar #2
05. april 2014 af f13nicolai (Slettet)

Jamen jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2014 af Skc123 (Slettet)

Bruger du/må du bruge et matematikprogram? 


Svar #4
05. april 2014 af f13nicolai (Slettet)

Ja, graf :-d

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2014 af Skc123 (Slettet)

Okay. Men excel er nok det nemmeste så. Du skal bare indskrive dine data, lave punktdiagram, tilføje en tendenslinje af typen "eksponentiel" og så sætte flueben i "Vis ligning i diagram". Så får du en ligning, der følger forskrifen y=b*ax, hvor du så kan aflæse a og b. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2014 af mathon

      
                                \LARGE \VeryLarge \ y=0,653918\cdot 1,335951^x


Skriv et svar til: bestem tallene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.