Matematik

Procentregning

06. april 2014 af Ap8 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej alle. Jeg skal finde ud af hvor mange % af flaget er farvet, men har glemt der. Der er vist 9 felter I alt, og 5 felter farvet= 100/9= 11.111111...... ganger det 5= 11.111111....* 5= 55,5......%. Er ikke sikker! Skriv, hvis jeg har gjort det forkert! P.s. kan I også hjælpe med den her opgave: hvilke af tallene 0,1,2,3,4 er løsningen til uligheden: 10-2x < 8! Forstår den ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af mathon

                                     \frac{1}{9}=11\tfrac{1}{9}\%

                                     \frac{5}{9}=55\tfrac{5}{9}\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2014 af mathon

                    10-2x< 8                 divider med 2

                    5-x< 4                      subtraher 4

                    5-4-x< 0

                    1-x< 0                      adder x

                    1< x

                    x> 1
                 


Svar #3
06. april 2014 af Ap8 (Slettet)

Hvad nu, hvis jeg skulle finde arealet I m2? Flaget er tegnet I målestoksforholdet 1:25, skal jeg sige 25.000*100?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2014 af mathon

      lineært forhold
                                  1:25                1 \; cm \equiv 25\; cm
      arealforhold
                                  1:625              1 \; cm^2 \equiv 625\; cm^2
 


Svar #5
08. april 2014 af Ap8 (Slettet)

Så jeg skal omregne 625 cm2 til m?


Svar #6
08. april 2014 af Ap8 (Slettet)

Som så giver 6250?


Svar #7
08. april 2014 af Ap8 (Slettet)

Undskyld, mener 6,25m2!


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.