Matematik

Uligheder

06. april 2014 af Badminton12345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder fast i en opgave om uligheder. Nogle som kunne hjælpe mig? 

Opgaven lyder på:

Løs følgende ulighed

5(x - 3/5) < 1/2x - 12


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2014 af SuneChr

Gang 5 ind i parentesen.
Ryk alle x'erne over på venstre side
og konstanterne på højre
Reducér
HUSK:  alt, hvad man rykker over, skifter fortegn !
Ulighedstegnet må ikke vendes undervejs !


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2014 af mathon

                      \Normal\ 5\cdot \left ( x-\frac{3}{5} \right )< \frac{1}{2}x-12                 multiplicer med 2

                      \Normal\ 10\cdot \left ( x-\frac{3}{5} \right )< x-24

                      \Normal\ 10x-6< x-24                              subtraher x

                      \Normal\ 9x< -18                                             divider med 9

                      \Normal\ x< -2


Svar #3
06. april 2014 af Badminton12345 (Slettet)

Tak for svarende! 
Mathon: Hvorfor ganger du med to til at starte med? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2014 af mathon

       For at komme af med nævner 2
og
       i næste linje nævner 5.
 


Skriv et svar til: Uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.