Fysik

Opgave spørgsmål i fysik..

06. april 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I mange storbyer kan turister komme på guidede ture, hvor transporten foregår på en Segway.
En Segways topfart er 5.6 m/s.

a) Hvor lang tid er en Segway om at tilbagelægge 800 m, når den kører med topfart?

En Segway kører med farten 4.2 m/s. Segwayen bremser med en konstant acceleration med størrelsen 4.7 m/s^2,

b) Hvor stor er bremselængden for Segwayen i denne situation?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af mathon

a)
                                 t=\frac{s}{v}

b)
                                 \Delta s=\frac{-v{_{0}}^{2}}{2a}\; \; \; \; \; \; \; a< 0       da   \vec{a}\; er \; modsat \; rettet\; \overrightarrow{v_o}     


Svar #2
06. april 2014 af Maria55555 (Slettet)

Så det vil altså sige, at jeg i opgave a skal sige:
t = 5.6/800? :) hvilken enhed skal resultatet så have..


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2014 af mathon

a)
                              t=\frac{800\; m}{4,2\; \frac{m}{s}}=\frac{800}{4,2}\cdot \frac{m\cdot s}{m}= 190,476\; s=3\; min\; 10,5\; s


Svar #4
06. april 2014 af Maria55555 (Slettet)

Tusind tak for din hjælp! Men jeg forstår ikke hvorfor vi si siger 4.2, det har vi vel ikk fået oplyst endnu før når vi skal til opgave b.. :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2014 af mathon

rettelse:

                      t=\frac{800\; m}{5,6\; \frac{m}{s}}=\frac{800}{5,6}\cdot \frac{m\cdot s}{m}= 142,857\; s=2\; min\; 22,9\; s


Svar #6
06. april 2014 af Maria55555 (Slettet)

Tusind tak!
Jeg har derudover en smule besvær ved at forstå opgave b.., tænkte på om du ville uddybe det lidt mere :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. april 2014 af mathon

Du har af

        og           a=\frac{v-v_o}{t}\; \; \; \Leftrightarrow \; \; \; at=\left ( v-v_o \right )
                      \Delta s=\frac{1}{2}at^2+v_ot

                      \Delta s=\frac{1}{2a}\cdot \left ( at \right )^2+v_ot=\frac{1}{2a}\cdot \left ( at \right )^2+\frac{2v_o}{2a}at

                      \Delta s=\frac{1}{2a}\cdot \left ( at \right )\cdot \left ( at \right )+\frac{2v_o}{2a}at

                      \Delta s=\frac{1}{2a}\cdot \left ( v-v_o \right )\cdot \left ( v-v_o \right )+\frac{2v_o}{2a}\cdot \left (v-v_o \right )

                      \Delta s=\frac{\left ( v-v_o \right )\cdot \left (v-v_0+2v_o \right )}{2a}

                      \Delta s=\frac{\left ( v-v_o \right )\cdot \left (v+v_o \right )}{2a}

                       \Delta s=\frac{ v^2-v{_{0}}^{2} }{2a}
                    


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2014 af mathon

I opgaven er
                        v=0
hvoraf
                        \Delta s=\frac{ -v{_{0}}^{2} }{2a}


Svar #9
07. april 2014 af Maria55555 (Slettet)

Jeg er helt rundt på gulvet nu.. HVor kommer 4.2 så ind i billedet? :)


Svar #10
11. april 2014 af Maria55555 (Slettet)

Alle de ovenstående formler, skal jeg bruge dem? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2014 af mathon

Du skal bruge

                            \Delta s=\frac{ -v{_{0}}^{2} }{2a}


Skriv et svar til: Opgave spørgsmål i fysik..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.