Matematik

Bestem f(70) for f(x)=2200/1+200*e^-010*(x-25) Tjek af svar søges!

06. april 2014 af Snøvsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber der er nogen derude som kan hjælpe.

Et egetræ begynder at producere agern ved 25 års alderen. Antallet af agern, som træet
producerer pr. år, kan derefter med god tilnærmelse beskrives ved modellen
 

f(x)= 200/1+200* e -0,10 * (x-25)

hvor x er træets alder i år, og f (x) er træets årlige produktion af agern.
a) Bestem f (70) , og gør rede for, hvad dette tal angiver.
b) Hvor gammelt skal et egetræ være før den årlige produktion af agern kommer
over 1000 ifølge modellen?

I opgave a får jeg svaret 682,84 ageren. Kan det passe?

I opave b får jeg 76,15. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af sashii

Det kunne hjælpe med nogle paranteser i funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2014 af sashii

Jeg fandt opgaven på uvm.dk. Du mener vel: f(x)= 2200/(1 + 200 * e^(-0,10 * (x-25))).

Så passer dit svar til a, hvor tallet angiver antallet af agern egetræet producerer pr. år. 

b ser også rigtig ud. Du skal lige huske en konklusion og enhed, så er det perfekt :) 


Svar #3
06. april 2014 af Snøvsen1 (Slettet)

Super! Tak for det :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2014 af sashii

Rettelse:
*Så passer dit svar til a, hvor tallet angiver antallet af agern et egetræ på 70 år producerer.


Skriv et svar til: Bestem f(70) for f(x)=2200/1+200*e^-010*(x-25) Tjek af svar søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.