Matematik

Matematik opgaver

06. april 2014 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg har to spørgsmål jeg ikke kan finde ud af lave i matematik på b-niveau.

Spørgsmålene lyder sådan:

1: Bestem monotoniforholdet (Dvs. x-intervaller, hvor funktionen er  voksende, aftagende og       konstant).

2: Bestem definitions- og værdimængden (Dm og Vm). I skal her angive intervallerne både med ulighedssymboler,  intervalklammer,  tallinje og tekst.

Kan i komme med nogle eksempler med hvordan man løser disse to opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

f(x) = x3-4x2+5 for x ∈ [-1;4]

                 f '(x) = 3x2-8x = 3x(x-(8/3))

  ekstrema kræver
                 f '(xo) = 0     ∈ [-1;4]
      dvs
                  xo = 0   v   xo = (8/3)


monotoniforhold;
      for -1≤x<0 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
      for 0<x<8/3 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
      for 8/3<x≤4 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende


Svar #2
06. april 2014 af SKOLEN124 (Slettet)

Kan du godt forklare hvad det er du gør under alle punkterne, så jeg kan forstå det lidt bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Jeg tag eksemplet fra en gammel tråd. 

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1252245

Læs den igennem, du vil finde en forklaring.


Skriv et svar til: Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.