Matematik

Trigometri hjælp

06. april 2014 af Marc2105 - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg har en opgave, som driller lidt, og jeg tænkte på om nogen kunne hjælpe?

(SKITSE ER VEDHÆFTET)

Mellemleddet |AB| og |AD| er 4 m langt, og vinkel A er 10º

a)Vi vil nu bestemme |BD|

Jeg har svaret 

Vi kigger på trekant ABD og bruger cosinusrelationen, som er:

|BD|2 = |AD|2 + |AB|2 - 2 · |AD| · |AB| · cos(A)

|BD|2 = 42 + 42 - 2 · 4 · 4 · cos(10)= 58,85

√58,85= 7,67

Så linjestykket |BD| er altså 7,67 meter langt.

b)Vi vil nu bestemme højdeforskellen |BC| mellem høj- og lavvande. 

Ved ikke helt hvad jeg skal gøre her.... :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af peter lind

Projektionen af A lodret ned kalder jeg E. I trekant AED kan du finde længden af ED. Brug dette til at finde DC. I den retvinklede trekant BCD kender du nu to sider og kan derfor finde resten.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Dit resultat er ikke korrekt. Hver af de lange sider har længden 4, så det giver da ikke mening, at den korte side |BD| skulle have en længde over 7. Du har regnet med vinklen i radianer.

Man har i stedet

        |BD| = 2·|AD|·sin(10º/2) = 2·4·sin(5º) = 0,6972 .

|BC| har samme længde som højden fra D på AB i trekant ABD. Derfor er

        |BC| = |AD| · sin(10º)  = 4·sin(10º) = 0,6946 .


Svar #3
07. april 2014 af Marc2105

Fik også samme resultat som dig i spørgsmål a), havde bare lavet en regne/taste fejl.

Men jeg forstår ikke hvordan du kommer frem til dit svar i spørgsmål b) med at finde |BC|?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad forstår du ikke i svaret i #2? Højdeforskellen er den lodrette afstand |BC| , der er lig med længden af højden hd fra D på siden AB i trekanten ABD. Højden er så katete i en retvinklet trekant med hypotenusen AD og med modstående vinkel A = 10º .


Skriv et svar til: Trigometri hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.