Matematik

Omdrejningslegme

08. april 2014 af abi0011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle, som vil hjælpe mig med denne opgave. Jeg har lavet opgave a,b og mangler blot c. Har forsøgt at lave c'eren ved at bruge formellen for rumfang ved omdrejningslegemer V = π ∫(f(x))2, hvor jeg har lavet to beregninger. Denne ene er hvor det ene endepunktssæt er fra 0 til -1,6 og det andet endepunktssæt -,6 og 0,6-.

Screen Shot 2014-04-08 at 13.43.13.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af peter lind

Du skal integrere fra den nederste løsning til 0, da der spørges om arealet i anden kvadrant


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2014 af SuneChr

c)  Beregn først rumfanget af omdrejningskeglen med radius og højde =  (1 + √5)/2
Det kræver ikke integralregning.
Træk dernæst det for meget rumfang Voverskud fra:

V_{overskud}=\pi \int_{-\frac{1+\sqrt{5}}{2}}^{-1}\left ( x^{2}-1 \right )^{2}\: dx
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2014 af SuneChr

Nu kan du så se, om du er enig:
Vkegle     = 4,43600001
Voverskud = 1,50384686
?


Svar #4
08. april 2014 af abi0011 (Slettet)

Hvor for du endepunkterne -1 og (1 + √5)/2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2014 af SuneChr

Løs ligningen
f (x)  =  g (x)
og benyt den negative rod
Endvidere er
f (- 1)  =  0

# 4  sidstnævnte skal også være negativ.
# 4  ikke "for" men "får"


Skriv et svar til: Omdrejningslegme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.