Matematik

Reducer

08. april 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen som kan hjælpe med at reducer denne ligning : (a + 2 b)2  - 4 (a - b)2  - 12 ab ????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af 123434 (Slettet)

Håber det kan hjælpe dig

(a+2b)^2=a^2+4b^2

-4(a-b)^2=4*(a^2+b^2-2ab)=4a^2+4b^2-8ab


Svar #2
08. april 2014 af NH123 (Slettet)

Kan det passe??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2014 af lartpourlart (Slettet)

#2 

Nej - husk at (a+b)2=a2+b2+2ab


Svar #4
08. april 2014 af NH123 (Slettet)

#3

hvad det forstår jeg ikke desværre..


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2014 af sashii

#4, det er kvadratrodssætningen i #3. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2014 af lartpourlart (Slettet)

(a+2b)2-4(a-b)2-12ab

Den skal reduceres således:

(a+2b)2-4(a-b)2-12ab

a2+4b2+4ab-4(a2+b2-2ab)-12ab

a2+4b2+4ab-4a2-4b2+8ab-12ab

Nu reducerer du blot, og resultatet er:

-3a2


Svar #7
08. april 2014 af NH123 (Slettet)

#6

tusind taak!! stor hjælp :)


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.