Matematik

Maple:

08. april 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til Alle: Jeg vil tegne en boksplot i Maple.

Opgaven viser, at mindste-værdi =115. max-værdi =128.  1. kvartil =117, medianen=120, 3.kvartil =122

Hvordan kan man tegne en boksplot i Maple???


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der må være en manual til Maple, hvor man kan slå det op

http://www.maplesoft.com/support/help/Maple/view.aspx?path=Statistics%2FBoxPlot


Svar #2
08. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Desværre er der ingen eksempel, som beskriver denne opgave. Jeg kan heller ikke finde nogen eksempel på youtube.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Linket i #1 viser, hvordan man benytter kommandoerne.


Svar #4
08. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Jeg glemte at sige, at der er 20 observationer. Der er vist 1. kvartil 2.kvartil. 3.kvartil og minste-værdi og max-værdi.

Jeg kan tegne en boksplot, når jeg har alle observationerne givet, men ikke når jeg ikke har alle observationerne givet. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2014 af JG0005 (Slettet)

kommdando:

with(Gym) 

bloksplot(nedrekvartil, middel,øvrekvartil)


Svar #6
08. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Det er uforståeligt. hvordan? Skal man definere den nedrekvartil, middel og øvrekvartil i Maple? hvad så med max og min.?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2014 af JG0005 (Slettet)

Ups, sorry det er mig. Skriv with(Gym) så kan du se kommandoen for. Boksplottet. Du skal nok skrive Boksplot([din min værdi, din nedre kvartil, din nedre kvartil, median, din øvre kvartil, din øvre kvartil]) altså boksplot([115,117,117,120,122,122,128]) grunden til at man skal skrive nedre kvartil og øvrekvartil 2 gange skyldes at der er en fejl en gym pakken. Du skal huske dem her "[]" ellers virker det ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er da muligt, at man kan angive alle parametrene. Læs mere om Gym-pakken her

www.maplesoft.com/view.aspx?SF=153288/vejled_gym.pdf


Svar #9
08. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Ved Maple, at der er 20 observationer?????


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. april 2014 af JG0005 (Slettet)

jeg har et billede af det her:

 

Vedhæftet fil:sp2.jpg

Svar #11
08. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Det lykkedes nu. 100000000000000000000000000000 takkkkk.


Skriv et svar til: Maple:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.