Fysik

Elektrisitet

10. april 2014 af NaroKhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg sidder til fysik prøve

jeg sidder fast ved en opgave og jeg ikke komme videre, er der nogen der kan hjælpe mig please!!!!!!!!

R1= 120Ω  R2= 95Ω  R3= 48Ω

a) hvilken værdi skal modstanden, der erstatter R2 og R3 have?

b) Hvad bliver kredsløbets samlede modstand beregnet ud fra R værdierne?

c) Hvis batterispændningen er 14,2 V og strømstyrken gennem R1 er 0,0935 A, hvad kan kredsløbets samlede modstand så beregnes til ud fra oplysningerne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2014 af mathon


          a)
                      hvis R2 og R3 er serieforbundet:

                                                    R_{erstat}=\left ( 95+48 \right )\Omega = 143\; \Omega
.

                      hvis R2 og R3 er parallelforbundet:

                                                    R_{erstat}=\frac{\left ( 95\; \Omega \right )\cdot \left ( 48\; \Omega \right )}{\left ( 95\; \Omega \right )+ \left ( 48\; \Omega \right )}=21\tfrac{9}{11}\; \Omega


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2014 af mathon

Jeg vidste ikke, at du sad til prøve, hvilket synes at fremgå af
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1466830


Svar #3
10. april 2014 af NaroKhan (Slettet)

tak, det er parallel

hvordan regner jeg de andre ud? please ;(


Skriv et svar til: Elektrisitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.