Fysik

Ellære HJÆLP det haster

10. april 2014 af khaled3361 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder til en prøve i fysik, er der en venlig en der kan hjælpe mig med følgende 3 opgaver. 

Modstandene har følgende værdier R1= 120 ohm  R2= 95 ohm R3= 48 ohm 

spørgsmål: 

D) hvad bliver spændingsfaldet over R2? 

G) hvis R3 skulle laves af en sølvtråd med et tværsnitareal på 0,2 mm^2, hvor lang skulle den så være? vi sætter temp til 0 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af PeterValberg

Spændingsfaldet UR2 (over R2) kan bestemmes som produktet af strømmen
gennem modstanden og modstandens værdi.

U_{R_2}=I_{R_2}\cdot R_2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2014 af hesch (Slettet)

Ad  #1:

Alternativt kan du lave en spændingsdeling:

I = Utotal / ( R1+R2+R3 )              ( går ud fra, at du kender Utotal ? og at modstandene sidder i serie ? )

U2 = I * R2       =>

U2 = Utotal * R2 / ( R1+R2+R3 )     ( kan generelt anvendes ved serieforbundne modstande )


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af hesch (Slettet)

G)   ρ0 for sølv = 0,0151E-6 Ωm    ( specifik modstand )

ρ0 * længde / tværsnitsareal = R3


Skriv et svar til: Ellære HJÆLP det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.