Matematik

Statistik

10. april 2014 af Imhere (Slettet) - Niveau: A-niveau

nulhypotese: Fordelingen af abonnenter blandt dagbladene i 2013 svarer til oplagstallene fra 2011.

Hvordan beregner jeg det forventede antal svar blandt de 200 adspurgte abonnenter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af PeterValberg

din nulhypotese er (altid), at der ikke er forskel

Lav en χ2-test, - se her hverdan: [ VIDEO ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. april 2014 af Imhere (Slettet)

Så nulhypotesen er altså korrekt formuleret ud fra det, du har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2014 af SuneChr

Fordelingen af dagbladene blandt abonnenterne er uændret siden 2011.
Q = 8,78 < 9,49 = p     signifikansniveau 5% , 4 frih.gr.
# 0  Forventning:
Politiken


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2014 af SuneChr

# 3  fortsat
# 0  Forventning:
Det enkelte dagblads andel af det samlede oplagstal gange antallet af adspurgte.
F.eks. Politiken   200·196712/735733 = 53,47

En samlet udregning viser, at gentages undersøgelsen med andre 200 adspurgte,
vil der være 6 - 7% risiko for, at undersøgelsen falder udenfor den aktuelle.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.