Matematik

Hjælp til en lille opgave HASTER

10. april 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har for noget tid siden løst en opgaven, som jeg har vedhæftet som billede, hvor jeg tegnede en tangent.

Fik den til a=2/3 = 0,67

Meeeeeeen kan simpelthen ikke huske, hvordan jeg kom frem til det via tangenten (pinligt). Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af SuneChr

N (t)  har differentialkvotienten  N '(t)
Lad  N '(t0) = 2/3
Da har vi:
y - N (t0)  =  N '(t0)·(t - t0)
som er tangentens ligning i (t0 ; N (t0)
med hældningen 2/3


Skriv et svar til: Hjælp til en lille opgave HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.