Matematik

Trigonometri

12. april 2014 af Badminton12345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg er igang med denne her opgave, men kan ikke få det hele til at passe. 

I a) har jeg i den lille trekant fundet
|CD| √8,42-5,7= 6,2
vinkel B = cos-1(5,7/8,4) = 47,27º

Men når jeg så vil finde |AB| via 6,2/sin(47,27º) bliver resultatet alt for lavt synes jeg. 

Nogle der kan hjælpe mig? :)

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2014 af 123434 (Slettet)

Beregn IABI også kaldet side c

IBCI/side a=5,7

Vinkel A=27,1

c=a/sin(A)

c=5,7/sin(27,1*)=12,5

Man kan også benytte sinusrelationerne giver samme resultat

a/sin(A)=c/sin(C)

5,7/sin(27,1)=c/sin(90*)

c=5,7/sin(27,1)*sin(90*)=12,5


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2014 af Chrystine (Slettet)

Jeg tror, at dit problem er, at du beregner vinkel B i den lille trekant (BCD) i stedet for i den store (ABC).
Din vinkel kan du bruge senere i opgaven; men er er det nok hurtigst at benytte, at summen af vinkler i en trekant er 180 grader, for du kender A og C.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.