Matematik

Mundtlig eksamen:

12. april 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til Alle.

Jeg har fået eksamensspørgsmål i matematik. Jeg har svært ved at forstå; 
Gør rede for regneregler for differentiabel funktioner og for differentiation af sinusfunktionen.
Kan nogen forklare lidt bedre med nogle eksempler?

Jeg har virkelig brug for nogen, at forklare det med nogle eksempler.

Med Venlig Hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal vise, at der for differentiable funktioner f og g gælder for eksempel

(f(x) + g(x))' = f '(x) + g'(x) ,

(f(x)·g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g'(x)

(f(x)/g(x))' = (f '(x)·g(x) - f(x)·g'(x)) / (g(x))2

(f(g(x))' = f '(g(x)) ·g'(x)

Reglen for differentiation af sinusfunktionen er

(sin(x))' = cos(x)

Reglerne kan vises ved at benytte 3-trinsreglen.


Svar #2
13. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Tusind tak Andersen. Din svar har virkelig hjulpet mig. Igen, Tusind TAK.


Skriv et svar til: Mundtlig eksamen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.