Matematik

Betingelse: Brøk

13. april 2014 af Kotoko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brøken

(x+3)/(x-3)

hvor der så gælder, at x≠±3

Jeg ved, at x skal være forskellig fra +3, da nævneren ellers vil blive nul, hvilket ikke er defineret. Men hvorfro er x forskellig fra -3? er det fordi at man i opgaven "vil fortælle" at hele brøken skal være forskellig fra nul så?

Mvh. - og på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2014 af peter lind

Det kommer an på resten af opgaven. Hvis du kun har brøken er der ingen grund til at undtage x=-3


Svar #2
13. april 2014 af Kotoko (Slettet)

Det var netop det, jeg tænkte. Brøken jeg har skrevet er bare resultatet efter at have forkortet brøken, så derfor forstår jeg ikke angivelsen af betingelsen helt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2014 af peter lind

Det er definitionsmængden for den oprindelige brøk der er gældende. Hvis du har forkortet x+3 ud, stod der oprindelig x+3 i nævneren og så er x=-3 ikke en tilladt x værdi. Hvis du Har (x+3)2/[x+3)(x-3)] = (x+3)22/(x2-9) er denne brøk ikke defineret for x=-3
 


Svar #4
13. april 2014 af Kotoko (Slettet)

Det er nemlig rigtigt. Undskyld jeg ikke skrev hele opgaven ind. Det giver god mening nu. Tusind tak, Peter Lind :) 


Skriv et svar til: Betingelse: Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.