Matematik

Skal man bruge renteformlen?

22. april 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen :)

Jeg har lidt svært med denne opgave, jeg ved ikke hvorfor en formel man skal bruge. Er det rentformlen??

tak på forhånd :)


Svar #1
22. april 2014 af NH123 (Slettet)

her er opgaven:


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2014 af SuneChr

Renteformlen er en eksponentialfunktion.
I opgaven her, anvendes potensfunktionen.


Svar #3
22. april 2014 af NH123 (Slettet)

hvilken formel skal man så bruge???


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal benytte det udtryk, der er givet i opgaven

        f(x) = y = 0,0117·x2,97

a) Beregn først den værdi af y, der svarer til x = 23 , dvs. f(23) .

b) Beregn (f(1,25x) - f(x)) / f(x) .


Svar #5
22. april 2014 af NH123 (Slettet)

#4

kan dette passe??


Svar #6
22. april 2014 af NH123 (Slettet)

hvorfor giver b sådan et mærkeligt tal??


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Talværdien er forkert. Beregn f(23) = 0,0117 · 232,97 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Løs opgaven i hånden.

Man beregner

(f(1,25x) - f(x)) / f(x) = 1,252,97 - 1 = 0,940094 = 94%


Skriv et svar til: Skal man bruge renteformlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.