Matematik

1 Kubikcentimeter

24. april 2014 af Era (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvor meget er en kubikcentimeter og hvordan kan jeg regne ud hvor stor en æske skal være når der skal være 400-600 kubikcentimeter


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2014 af PeterValberg

1 cm3 er en terning, der er 1 cm bred, 1 cm lang og 1 cm høj

Hvis du skal "lave" en æske, der kan rumme 400 - 600 cm3,
så skal længde×højde×bredde være lig med fx. 600 cm3

et forslag kunne være: 4×10×15 (alle mål i cm)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1 cm3 = 1/1000 liter

Du kan tage kubikroden af de 400-600 cm3, så har du sidelængden på en æske, hvor alle sider er lige lange.

\sqrt[3]{500 cm^{3}}=7,94 cm

Så kan du runde det op til 8 cm, hvis du vil have et pænt rundt tal.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2014 af SuneChr

Man kan også sige, at terningens sidelængde skal ligge imellem  \sqrt[3]{400}\: \: og\: \sqrt[3]{600}  cm


Skriv et svar til: 1 Kubikcentimeter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.