Matematik

potesvækst

27. april 2014 af SigneKil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg mangler at finde ud af selve udregningen til denne opg..

y = ,635 * x^0,822   x er dyrets vægt og y er vægten på dets hjerne.

Først skulle jeg finde ud af hvad hjerne hos et dyr på 100 g vejede. (dette har jeg fundet ud af)

Derefter undersøger man to dyr. Det største af de to dyr vejer 25 procent mere end det andet.

Hvor mange procent vejer det største dyrs hjerne mere end det andet dyrs hjerne?

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af mathon

     

Du har
                                  y = 0,635\cdot x^{0,822}

og dermed
                                  \frac{y_2 }{y_1}= \left (\frac{x_2}{x_1} \right )^{0,822}

                                  \frac{y_1\cdot \left ( 1+r_y \right ) }{y_1}= \left (\frac{x_1\cdot \left ( 1+r_x \right )}{x_1} \right )^{0,822}

                                  1+r_y = \left (1+r_x \right )^{0,822}

                                  1+r_y = 1,25^{0,822}=1,20132   

                                   r_y =0,20132\approx 20,1\%

Ifølge modellen
                                  y = 0,635\cdot x^{0,822}
har et dyr, der vejer 25% mere end et andet dyr, en hjerne, som vejer 20,1% mere end det andet dyr.
                    

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2014 af 123434 (Slettet)

f(1)=635

f(1,25)=635*1,25=793,75

(793,75-635)/793,75*100%=20,1%

Plejer for det meste at gøre sådan.


Skriv et svar til: potesvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.