Matematik

Matematik opgaver

27. april 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et havebassin er flydt med klor. Der bliver målt 0,5 mg/l klor i vandet. Der er 2,4 m3 vand i bassinet. Hvor mange g klor er der i vandet?

Min løsning

0,5 mg klor pr liter

2,4m3=2400 liter

2400*0,5mg=1200mg=1,2g klor

 I en skuffe ligger der 12 sorte strømper og 12 røde strømper. Der er helt mørkt i rummet, så man kan ikke se forskel på de røde og sorte strømper. Hvad er det mindste antal strømper han kan tage for skuffen, hvis han skal være sikker på at få to strømper i samme farve?

Min løsning

En sort:12/24

To sorte:12/24+11/23=45/46

tre sorte:11/24+11/23+10/22=725/506

Han skal minimum tage 3 strømper

Får I samme resultater som mig?

God søndag


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du sjusker lidt med enhederne:

2400 liter * 0,5 mg/liter = 1200 mg = 1,2 g

 

1 strømpe er for lidt til at danne et par

2 strømper: Ikke nok, da man kan være uheldig, at de er forskellige.

3 strømper: Da der kun er 2 forskellige farver, kan 3 strømper ikke alle være forskellige. Mindst 2 af dem er altså ens.

Svaret er altså 3 strømper. 


Svar #2
27. april 2014 af 123434 (Slettet)

Tak, skal du have. 


Skriv et svar til: Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.